Bayburt mutfağı, kendine has tatlarıyla hem göze hem de damaklara hitap eden zengin bir kültüre sahip. Bizim Ağzıdan programımızın 4. bölümünde, Bayburt’un en sevilen yöresel yemeklerini vatandaşlarımıza sorduk.
Lor dolması, ziron, galacoş, tatlı (kokoç) çorba, yalancı dolma, kesme çorbası, kartol közlemesi, kavut çorbası,ekşi lahana erişte çorbası,herse, yavan çorba , ve her sofranın vazgeçilmezi Bayburt ketesi… Peki, Bayburt halkı en çok hangisini tercih ediyor? Hangi yemek en çok seviliyor, hangisi unutulmaya yüz tutmuş?
Arkadaşlarımız Nisa Kalaycı ve Cihan Yılmaz, Bayburt sokaklarında vatandaşların görüşlerini aldı ve birbirinden ilginç yemek yorumları ortaya cıktı..
Bayburt’un lezzet dolu dünyasını keşfetmek için Bizim Ağzıdan 4. bölümünü kaçırmayın!
LOR DOLMASI
Mantiya bayılırım enfes